استراتژی فروش | راهکاری عملی برای رفتار با هر مشتری (با ویدئو)
استراتژی فروش چی هست؟ هر کسی برای کسب و کارش باید یه سری اهداف تعیین کنه. حالا راهکارهایی که شما در پیش میگیرین تا با استفاده از اون ها به اهداف تعیین شده تون در فروش برسین، استراتژی فروش هست. در واقع یه برنامه هست که شما بر اساس اون پیش میرین تا به اون میزان فروشی که براش برنامه ریختین برسین.
چه نکاتی برای استراتژی فروش باید در نظر گرفته بشن؟
استراتژی های فروش برای هر کسب و کاری باید منحصر به خود اون باشه. شما باید اهداف کسب و کارتون، شخصیت برندتون رو در نظر بگیرین و بر اساس اون ها یه استراتژی بسازین.
در این بین نکته دیگه ای که باید در نظر گرفته بشه، انواع مشتری ها هستن. هر کسب و کاری مشتری های مختلفی داره با رفتارها و ترجیحات متفاوت. کوکو کانتنت مشتری ها رو در سه بخش متفاوت تقسیم بندی کرده و رفتارهای اون ها رو توضیح داده.
برای استراتژی فروش مشتری هاتون رو بشناسین
هر کسب و کار باید مشتری های خودش رو بشناسه، و بر اساس هر مشتری استراتژی فروش رو بشناسه. ما هر گروه مشتری ها رو با یه شخصیت فرضی معرفی میکنیم:
آقای احمدی: آقای احمدی از اون مشتری هاست که کلا دوست نداره برای هیچ چیزی بهای کامل پرداخت کنه، به اصطلاح همه ش دنبال تخفیفه. برای خریدن یا نخریدن صرفا روی قیمت تمرکز می کنه. از اون مشتری ها که میگن: ما بریم یه دوری بزنیم و بیایم. چون میره همه جا، قیمت میکنه تا مطمئن بشه کمترین قیمت رو خریده. نهایتا هم سالی یکی دوبار خرید می کنه.
آقای افشاری: ایشون دنبال تخفیف ها هست، اما در واقع بیشتر دنبال کالاییه که واقعا اون رو دوست داشته باشه. انتخابش به چندتا فاکتور از جمله کیفیت کالا، خدمات مشتری و قیمت بستگی داره. هر 3 4 ماه یکبار، یا بعضی وقتا هم بیشتر، خرید انجام میده.
آقای راد: آقای راد به کیفیت کالا و خدمات بیشتر از هر موضوع دیگه ای اهمیت میده. کلا قیمت براش مهم نیست. حاضره برای چیزهایی که جدید اومدن یا اون چیزهایی که خاص هستن هزینه بیشتری پرداخت کنه. هر ماه شاید هم ماهی چندبار خرید می کنه.
حالا که با سه نوع مشتری آشنا شدین:
بر اساس رفتار مشتری ها، استراتژی تون رو بچینین
تکنیک هایی که در دیجیتال مارکتینگ به کار میگیریم با علم روانشناسی گره خوردن. یه مارکتر باهوش سعی می کنه، سعی در شناخت عملکرد ذهن داره تا ذهن مشتری هاش رو بخونه، ارتباط موفق با مشتری ها بسازه و بر اساس اون استراتژی های فروش تعیین کنه تا بتونه به فروش بیشتری دست پیدا کنه.
حالا برگردیم سراغ دسته بندی هامون:
برای گروه آقای احمدی اینا چی کار می شه کرد؟
آقای احمدی شاید از اون مشتری های ایده آل نباشه، اما به هر حال مشتری به حساب میاد دیگه. شما می تونین همون فرد رو ترغیب کنین که بیشتر خرید کنه و حفظش کنین. یا کلا بی خیالش بشین تا رقبا جذبش کنن. راهکارهای جذبش هم اینه که:
- از تخفیف های جدید باخبرش کنین.
- کالاهایی که ارزون هستن اما سود بالایی دارن رو بهش معرفی کنین
- با معرفی محدودیت تعداد یا زمان برای سفارش یه کالا حس ضرورت خرید برای ایجاد کنین.
برای گروه آقای افشاری اینا چی کار می شه کرد؟
متوسط ها معمولا تعدادشون بیشتره. آقای افشاری اینا هم از اون متوسط هایی هستن که توی هر کسب و کاری پیدا میشن. اینجوری می تونین این شخص رو جذب کنین:
- براش پیشنهادهایی در مورد کالاهایی مرتبط با خریدهای قبلیش بفرستین.
- پیشنهاد کالاهایی رو بدین که کالاهای قبلی که خرید رو تکمیل کنه.
- ایمیل هایی در مورد کالا و خدمات جدید بفرستین.
برای گروه آقای راد اینا چی کار می شه کرد؟
این گروه محبوب دل هر فروشنده ای هستن که با برنامه ریزی درست می تونین به خوبی اون ها رو به خرید ترغیب کنین.
- در مورد کالا یا خدمات جدیدی که قرار بیان و هنوز رونمایی نشدن یه نشونه هایی بدین.
- کالاهایی که خریدهای قبلی اون رو تکمیل می کنن رو پیشنهاد کنین.
- یه سری پیشنهادات و خدمات VIP در نظر بگیرین.