در این پست 10 اصطلاح کاربردی دیجیتال مارکتینگ را برای شما توضیح دادیم. چون دانستن اصطلاحاتی که در دنیای دیجیتال مارکتینگ به کار می‌روند، حتی برای آنهایی که در این بازار فعالیت نمی کنند هم مفید است. چون اگر قصد همکاری با یک متخصص دیجیتال مارکتینگ را داشته باشید، ممکن است با شنیدن اصطلاحات غریبه گیج و سردرگم شوید. به علاوه اطلاع داشتن از این اصطلاحات کمک می‌کند تا در انتخاب یک متخصص بهتر و دقیق‌تر عمل کنید.

 

اصطلاحات کاربردی و اولیه در دیجیتال مارکتینگ

  1. A/B Testing / آزمون A/B 

به طور خلاصه یعنی دو حالت پیاده‌سازی را آزمایش می‌کنند تا بازخوردها از سمت کاربرها سنجیده شوند. مثلا در ایمیل مارکتینگ، صفحات سایت، اپلیکیشن‌ها و…

  1.  آنالیتیکز/آنالیتیکس/ Analytics 

بیشتر به گوگل آنالیتیکز اشاره دارد که به کمک آن داده های سایت، بازدیدها و… نمایش داده می‌شوند. این ابزار گوگل برای استراتژی‌ها و بررسی کمپین‌های آنلاین کاربرد دارد. و داده‌هایی که در اختیار شما قرار می‌دهند عبارتند از: اطلاعاتی کلی درباره بازدید کننده‌های سایت، تعداد بازدیدکنندگان، زمانی که در سایت گذرانده‌اند، صفحاتی که از سایت شما باز کرده‌اند و… اما می‌تواند در مورد داده‌هایی مثل کمپین‌های ایمیل یا شبکه‌های اجتماعی هم مورد استفاده قرار بگیرد.

  1. B2B/Business-to-Business 

این اصطلاح فقط در دیجیتال مارکتینگ نیست، اما در این حیطه کاربرد زیادی دارد و در واقع به رابطه بین دو بیزینس اشاره دارد. وقتی یک کسب‌وکار کالا یا خدماتی را به یک کسب‌وکار دیگر ارائه می‌دهد از این اصطلاح استفاده می‌گردد.

  1. B2C/Business-to-Consumer 

این یکی هم مثل قبلی یک اصطلاح کلی در کسب‌وکر است و به جز دیجیتال مارکتینگ هم کاربرد زیادی دارد و به کسب و کاری اشاره دارد که مستقیما با مشتری در ارتباط است و کالا و خدمات خود را مستقیم به مشتری ارائه می‌دهد.

  1. Click-Through Rate (CTR) 

به نسبت افرادی که لینک یک مطلب را دیده‌اند به تعداد افرادی که روی آن کلیک کرده‌اند، گفته می‌شود و برای کمپین‌های وب یا ایمیل به کار می‌رود. برای مثال، اگر مطلبی را 900 نفر دیده باشند، اما 45 نفر روی لینک آن کلیک کرده باشند، CTR آن یا همان میزان کلیک  5 درصد است.

  1. Call-to-Action (CTA) / دعوت به عمل

این اصطلاح وقتی به کار برده می‌شود که از کاربر برای انجام یک کار یا عمل خاصی دعوت می‌شود. این دعوت می‌تواند پر کردن یک فرم باشد یا خرید کردن، قرار دادن ایمیل و…. کال تو اکشن با روش‌های مختلفی مثل متن، لینک، عکس و یا ویدئو صورت می‌گیرد.

  1. Content / محتوا 

به متن، عکس، اینفوگرافیک یا هر چیزی گفته می‌شود که شما در سایت، شبکه اجتماعی، کمپین‌های ایمیل، بروشورها و… قرار می‌دهید. به جز اصطلاح کانتنت در دیجیتال مارکتینگ، قبلا در مورد کانتنت مارکنینگ با بازاریابی محتوا، محتوای خوب و تولید محتوای خلاق و…. زیاد صحبت کردیم.

  1. Viral / وایرال / ویروسی

به محتوایی گفته می‌شود که در فضای مجازی بین افراد زیادی دست به دست می‌شود. این محتوا ممکن است به دلایل تفریحی وایرال شود و یا یک خبر جدید عامل آن باشد. البته دلایل دیگری هم برای این امر وجود دارند و تکنیک‌های مثبت منفی در زمینه بازاریابی ویروسی مورد استفاده قرار می‌گیرند تا یک محتوا وایرال شود. در نهایت پخش زیاد یک محتوا منجر می‌شود که افراد زیادی در مورد برند یا شخصی که محتوا را ساخته است اطلاع پیدا کنند.

  1. Influencer / اینفلوئنسر 

به افرادی گفته می‌شود که می‌توانند روی کاربران تاثیرگذاری داشته باشند. اینفلوئنسرها افرادی هستند که برخی از برندها برای معرفی کالا و خدمات خود با آنها همکاری می‌کنند. اینفلوئنسر می‌تواند در زمینه‌های مختلفی فعالیت و تخصص داشته باشد. البته لزوما نیاز به میلیون‌ها فالوور نیست تا شخصی به یک اینفلوئنسر تبدیل شود، دسته‌بندی‌های مختلفی برای این نوع صفحات وجود دارند که بر حسب تعداد فالوور به مگا، ماکرو، میکرو و نانو تقسیم می‌شوند.

  1.  Engagement Rate / نرخ تعامل / اینگیجمنت 

در بین 10 اصطلاح کاربردی دیجیتال مارکتینگ این یکی از اصلی‌ترین فاکتورها در شبکه‌های اجتماعی است و تا حد زیادی میزان علاقه کاربران به محتوای شما را نشان می‌دهد. اینگیجمنت در واقع میزان بازخوردی است که برحسب لایک، کامنت و اشتراک‌گذاری مطلب در برابر افرادی که آن را دیده‌اند محاسبه می‌شود.

اگر به فروش شروع کار در اینستاگرام علاقه دارید، پیشنهاد می‌کنیم مطلب زیر را ببینید: